ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ...

Τελικά βρήκαμε τι φταίει για τα κακά χάλια της οικονομίας μας!
Οι κλεφταράδες ελεύθεροι επαγγελματίες που κατακλέβουν το κράτος και δεν πληρώνουν φόρους! Θα σημειώσω ότι κάθε δύο χρόνια αλλάζει το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα . Αν δεν κάνω λάθος η ίδια κυβέρνηση θεώρησε ότι πέρισυ έπρεπε να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 1000€. (πέρισυ είχαμε εκλογές)
Φέτος θεωρεί ότι είναι κλέφτες και ότι δεν πρέπει να έχουν αφορολόγητο εκτός από τους τίμιους που εξ’ορισμού είναι όσοι έχουν τρία παιδιά. Τα άλλα παιδιά φαίνεται είναι κω…δα!!!
Δεν πάω να υπερασπιστώ κανένα και πολύ περισσότερο τον κλάδο μου, αν όμως κάποιος από σας με πείσει ότι το πρόβλημα λύθηκε με τον κεφαλικό φόρο (αλά οθωμανική αυτοκρατορία) των 1050+450=1500€ τότε πάω πάσο. Γιατί αν δεν κάνω λάθος στις Α.Ε. οι συντελεστές μειώνονται. Κι όποιος μου πει για το φορολογικό καθεστώς για τις Α.Ε. σε άλλες χώρες θα του θυμήσω ότι απλά εδώ είναι ελλάδα και ότι κάθε άλλο παρά στην ανάπτυξη προσφέρουν οι περισσότερες Α.Ε., off shore (βλ. Βουλγαράκης) κλπ
Πάντως είμαι ευτυχής που εμείς οι ελέυθεροι επαγγελματίες σε λίγους μήνες που θα κληθούμε να πληρώσουμε κι άλλους εξτρά φόρους για την περαίωση κάποιων χρήσεων θα μετατραπούμε αυτόματα σε τίμιους και ειλικρινείς αφού θα έχουμε δώσει αυτά που ζητάει το κράτος από μας.
Άλλωστε το’χω ξαναγράψει ότι όλα στη Ελλάδα έχουν την τιμή τους.
Η ένδοξη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας (πάγια ατάκα κάθε πρωθυπουργού) φέτος κινδυνεύει από μετατόπιση σπονδύλων! Κι όσο ανεγκέφαλοι πολιτικοί παραμένουν στην εξουσία τόσο πιο βαριά θα γίνει η πάθηση.
Τώρα το αν κάποιοι για να αντιμετωπίσουν τα νέα μέτρα σταματήσουν να κόβουν πληθώρα αποδείξεων, ή αυξήσουν τις τιμές τους αυτό ποσώς απασχολεί την κυβέρνηση αφού ζημιωμένος θα είναι μόνο ο μέσος έλληνας.

Και δύο σύντομα ανέκδοτα:
Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας:
1ο Γιάννος Παπαντωνίου-Νίκος Χριστοδουλάκης
Και το 2ο
Γιώργος Αλογοσκούφης

Δεν υπάρχουν σχόλια: