ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Μύθοι και αλήθειες...


Μερικές φορές δεν ήθελα να πιστέψω ότι η "επικοινωνία" παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή όλων μας. Η "επικοινωνία" που εξελίσσεται σε κρυφή προπαγάνδα και βομβαρδίζει το μυαλό, κάνοντάς μας να δεχόμαστε το μαύρο για άσπρο.

Οι τελευταίες εκλογές μου έδωσαν αφορμή να κάνω διαπιστώσεις και να δω τους μύθους και τις αλήθειες των τελευταίων χρόνων.

Θυμάμαι λοιπον το 2007 όταν σύσσωμη η ΝΔ ήταν στο "πλευρό" του Γιώργου Παπανδρέου στη μάχη με το Βενιζέλο γιατί "όσο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιωργάκης εμείς θα κυβερνάμε με αυτόματο πιλότο"! Μύθος που κατέρευσε νο1.

"Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει αντίπαλο στην επικοινωνία, θα κερδίσει κατά κράτος τον Γιώργο στα ντιμπέιτ, η ψαλίδα θα μηδενιστεί". Το αποτέλεσμα έδειξε άνοιγμα της ψαλίδας μετά τα ντιμπέιτ. Μύθος που κατέρευσε νο2.

"Οι δημοσιογράφοι σπρώχνουν μονίμως το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ψέμματα για τους νικητές των ντιμπέιτ, μιας και πάντα εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ο Καραμανλής είχε σαρώσει". Αυτή τη φορά δεν υπήρξε νικητής μεταξύ των δύο κατά τους δημοσιογράφους και το αποτέλεσμα ανέτρεψε τα πάντα. Μύθος που κατέρευσε νο3.

"Ο Καραμανλής μπορεί από μόνος του να ανατρέψει το σκηνικό". Ο Κ. Καραμανλής βρίσκεται πλέον στη Ραφήνα. Μύθος νο4 που κατέρευσε.

"Η συσπείρωση της ΝΔ μετά τα ντιμπέιτ αυξήθηκε κατακόρυφα και η ψαλίδα έκλεισε". Μύθος νο 5 που κατέρευσε.

" Οι Αμερικανοί σπρώχνουν το Γιώργο επειδή ο Καραμανλής είναι αντιαμερικανός". Αν οι Αμερικανοί έχουν τη δύναμη το 15% των ψηφοφόρων της ΝΔ του2007 να πάει αυτούσιο στο ΠΑΣΟΚ μέσα σε 2 χρόνια, είναι πολύ μάγκες! Προφανώς ΔΕΘ, Βατοπέδι, Γρηγορόπουλος κλπ δεν φέρνουν κανέναν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Μύθος νο 6 που κατέρευσε.

" Σιγά να μην ανέβει στην εξουσία το "αμερικανάκι", ο γιός της Εβραίας κας Τσάντ, ο άρχων του σαρδάμ, που δεν ξέρει ελληνικά κλπ. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη σε τέτοιες επιεικώς βλακείες που κατά καιρούς εκτοξεύονται είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά παραμονές εκλογών αλλά και γενικότερα από τους φανατισμένους των δύο πλευρών. (Και για τον Καραμανλή τί είχαμε ακούσει προ του 2004; Ο Μπούλης, που δεν έχει δουλέψει, που τρώει τούμπες στην μπάλλα, που δεν είναι φανατικός άνδρας κα ηλίθια... Όλα αυτά ευτυχώς κατέρευσαν...

"Ο κόσμος βαρέθηκε το Καραμανλής-Παπανδρέου". Τελικά αποδείχτηκε ότι ο κόσμος δεν το βαρέθηκε το δίπολο που σε λίγο θα αποκτήσει και τον τρίτο πόλο...

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις και τα περιβόητα exit-pool νομίζω ότι πλέον αποδείχτηκε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτές. Δικαιολογίες του τύπου είμασταν μέσα στα όρια με απόκλιση 3 μονάδων, ε, κι η γιαγιά μου μπορεί να το κάνει αυτό. Αφήστε που οριακά δεν τα βρήκαν κιόλας! Οι δε δημοσκοπήσεις 10 μονάδες δεν έδειξαν ποτέ!

Αφήνουμε λοιπόν το παραμύθι περί δημοσκοπήσεων, περί έγγυρων εταιριών (εδώ από το φόβο αποτυχίας τους συνασπίστηκαν και πάλι δεν τα κατάφεραν!) και άλλα τέτοια.

Σαφώς και σαν εργαλεία είναι χρήσιμες, ως η απόφαση πριν από μας για μας όμως δεν υπάρχουν πλέον!!! Κι αυτό είναι μια αλήθεια!

Και τώρα να κάνουμε μερικές παραδοχές!

Ενώ όλη η Ευρώπη πάει κεντροδεξιά έως ακροδεξιά, η Ελλάδα πάει κεντροαριστερά! Κι αυτό είναι επιτυχία βασικά του Παπανδρέου γιατί εκείνο κέρδισε. Οι άλλες "προοδευτικές" δυνάμεις που έλεγαν κάποτε, έχασαν ποσοστό από το 2007. Αυτή τη στιγμή η ευρύτερη δεξιά έχει 38% και η ευρύτερη αριστερά 58% περίπου! Δικαιολογημένα έγινε θέμα σε όλη την ευρώπη! Σκεφτείτε όμως πόσο κακή ήταν η διακυβέρνηση της ΝΔ για να συμβεί αυτό...

Της ΝΔ δεν της φταίει για την συντριβή ούτε ο Ομπάμα, ούτε ο αγωγός Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, ούτε το βέτο στο Βουκουρέστι! Της φταίει (και καιρός να το καταλάβουμε) ο πολύ κακός εαυτός της που βγήκε έντονα τα δύο τελευταία χρόνια. Φτάνει η καραμέλα που πάντα κάποιος άλλος φταίει για την ήττα κι όχι εμείς! Ας δούνε όλοι λίγο μπροστά τους, ας ξεκολλήσουν το μυαλό τους από την "υπέροχη διακυβέρνηση που πολεμήθηκε σκληρά" και ας δούν την πραγματικότητα!

Τέλος ας κοπεί κι η καραμέλα ότι τα μέσα και οι εφημερίδες μπορούν να κάνουν τα πάντα. Το 2007 όλες οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ για ένα μεγάλο διάστημα είχαν σίγουρο το Βενιζέλο. Μπροστά στην πίεση του κόσμου σιγά σιγά μεταστράφηκαν και τώρα υμνούν τον Παπανδρέου! Άρα μπροστά στη δύναμη του οργισμένου λαού, καμιά φυλλάδα και κανένα MEGA δεν μπορεί να επιβάλλει στον κόσμο τί θα κάνει.

Ας καταλάβουμε ότι ο κόσμος είναι και υποψιασμένος και ευμετάβλητος και δεν δείχνει μεγάλη ανοχή πλέον όπως θα κάνει και με τον Παπανδρέου τον Γ'.

Φαντάζομαι ότι αυτό το μήνυμα το έχουν πιάσει οι πολιτικοί σήμερα! Όσο εύκολα θα ανέβουν τόσο εύκολα θα πάνε σπίτι τους! Δέστε τον "αδιαμφισβήτητο ηγέτη" Καραμανλή! Στη Ραφήνα για ψαράκι τώρα, μόλις 5,5 χρόνια από το θρίαμβο του 45,4% του 2004.

Έχασε μέσα σε 2 χρόνια 14%!! (Από +4 στο -10,5)

Γι'αυτό λοιπόν τελειώνω με μια σύσταση μιας και εγώ δεν έχω να περιμένω τίποτα από το ΠΑΣΟΚ, όπως δεν περίμενα και τίποτα από τη ΝΔ.

Σηκώστε μανίκια για δουλειά προς όφελος του λαού και της εργατικής τάξης και αποδείξτε ότι έχετε νέο πνεύμα και έχετε βάλει μυαλό από το πάθημα του 2004!

Δεν υπάρχουν σχόλια: