ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Νεοέλληνες...


Κάτι ήξερε ο Τζιμάκος ο Πανούσης όταν έλεγε για το νεοέλληνα...

Εν μέσω "κρίσης" ο νεοέλληνας εξακολουθεί να έχει το ίδιο όνειρο. Το πολυτελές όχημα, κατα προτίμηση πλεον suv (τζιποειδές) μιας και είναι γνωστή η δυσκολία κίνησης στους χωματόδρομους της Αθήνας και φυσικά του είναι απαραίτητο για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη για να πάει στη δουλειά του από τους άδειους δρόμους της πόλης.

Επίσης όλα αυτά τα οχήματα είναι απόλύτως οικονομικά, καθόλου ρυπογόνα και εύκολα στο παρκάρισμα...

Έτσι λοιπον ο υπουργός επί των οικονομικών σκέφτηκε να εισπράξει κάποια ζεστά ευρώ από τους νεοέλληνες. Τί πιο εύκολο από μια εισφορά στα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά και στα σπίτια;

Φυσικά οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αντιδρούν αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω το προβλημά τους όταν για να κινηθούν 100 χλμ εντός πόλης ξοδεύουν περισσότερα από το τέλος.

Αν το πιάσουμε ιδεολογικά οι φόροι αυτού του τύπου είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν εξυπηρετούν κάτι. Θα θυμίσω το 50άρικο του Μάνου στη βενζίνη το 1991 όταν όλες οι οικογένειες απέκτησαν "φθηνό" αυτοκίνητο λόγω της απόσυρσης που εφαρμόστηκε τότε.

Από την άλλη αδυνατώ να φανταστώ έναν ιδιοκτήτη ενός suv 3000 κυβικών να αδυνατεί να πληρώσει μια εισφορά των 300 ευρώ! (Το να αλλάξει ένα λάστιχο του κοστίζει παραπάνω)

Όσον αφορά τα σπίτια, αφού το κράτος έκανε τα στραβά μάτια με τους ημιυπαίθριους χώρους και έκανε δώρο στους κατασκευαστές πολλά ζεστά εκατομμύρια ευρώ, τώρα καλεί τους αγοραστές να πληρώσουν για να μην κινδυνεύουν!

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Δηλαδή αγοράζεις έναν "εξώστη" σε τιμή σπιτιού, το κράτος το ξέρει και μετά σου λέει φέρε άλλα τόσα γιατί σε άφησα να το κάνεις. Τίμιες εξηγήσεις δε λέω..

Γενικά πάμε κατα διαόλου! Από τη μια οι πολίτες έχουν χάσει το μπούσουλα και δεν βάζουν φρένο σε τίποτα με αποτέλεσμα την υπερχρέωση, από την άλλη ένα πονηρό κράτος που το βλέπει και βάζει συνεχώς φόρους!

Ελπίζω να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να απλωνόμαστε μέχρι εκεί που φτάνουμε, γιατί θα το μετανιώσουμε πικρά το πρόσκαιρο της "ευδαιμονίας" του δανεικού σπιτιού, αυτοκινήτου, εξοχικού κλπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: