ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008

13 Οκτωβρίου, μια από τα ίδια;


Ναι σήμερα 13 Οκτωβρίου απεργούν οι οδοντίατροι...

Σπάνιο γεγονός δεν συμφωνείτε; Άλλωστε εκείνο που το κάνει σπανιότερο είμαστε εμείς οι ίδιοι. η συμμετοχή ειδικά των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ζήτημα αν φτάνει το 10% όσο κι αν τα μέτρα αυτούς θα πλήξουν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια ομάδα οδοντιάτρων βρίσκεται λίγα χρόνια από τη σύνταξη, οπότε ισχύει ο γνωστός ωχαδελφισμός (έλα μωρέ τώρα εγώ απεργία,σε λίγο φεύγω). Ένας άλλος αριθμός είναι φτασμένοι συνάδελφοι που το μόνο που τους απασχολεί είναι να μη χάσουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και να μην υποχωρήσει κι άλλο ο dow jones! Υπάρχει και ένα ποσοστό που καλύπτεται πίσω από τη φύση του επαγγέλματος και την απολιτίκ στάση ζωής.

Κι όμως όλοι αυτοί έχουν λόγους να απεργήσουν. Γιατί και τα ταμεία καταρρέουν και η ζωή μας γίνεται δυσκολότερη και γιατί μια μέρα μπορούν να την αφιερώσουν στο μέλλον τους.

Βέβαια με τη στάση των συνδικαλιστών (ειδικά της πλειοψηφίας), όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάμε συγνώμη από τον αγαπημένο μας υπουργό που απεργούμε, είναι δικαιολογημένη μια μίζερη αντιμετώπιση της απεργίας. Όμως τα ζόρικα για όλους είναι μπροστά! Και ο Έλληνας μπροστά στην τσέπη του ξεχνά ιδεολογίες και καπιταλισμούς και σοσιαλισμούς και τότε αρχίζει και τρέχει.

Για τους αγαπημένους μου συναδέλφους ελπίζω να μην ξυπνήσουν κάποια στιγμή και ο εφιάλτης είναι πραγματικότητα...

Εγώ πάντως απεργώ, αν και η αγωνιστική Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προτίμησε την απεργία να την κάνουμε από τα σπίτια μας, αφού δεν έχει προγραμματιστεί ούτε μια συγκέντρωση έστω και για τους τύπους...

Φιλιά σε όλους...

ΥΓ. Η εικόνα είναι κλεμμένη από το site: http://www.dentistryontheedge.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: