ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ...


Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει μια περίεργη προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία δήθεν αντικειμενικά. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της υπόθεσης καταλαμβάνεται από αναφορές στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Είναι γνωστό ότι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού οι ΗΠΑ έμειναν μόνες στον παγκόσμιο χάρτη, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα.

Πολλοί λοιπόν καλοθελητές του καπιταλισμού επιδιώκουν την ταύτιση του ναζισμού - φασισμού με τον κομμουνισμό.

Στην αρχή ήταν "η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού" που εκδόθηκε στην Γαλλία νομίζω. Ακολούθησε το "αντικομμουνιστικό μνημόνιο" στην ευρωπαική ένωση, και τελευταία μας προέκυψε η προσπάθεια εξίσωσης των εγκλημάτων του Χίτλερ με αυτά του Στάλιν. Μάλιστα στο τελευταίο σκέλος γνωστός δημοσιογράφος Μεγάλου καναλιού πήρε τη σκυτάλη και σε συνέντευξη που είχε καλεσμένη τη γραμματέα του ΚΚΕ κα Παπαρήγα έριξε την ατάκα του:

- Το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας έχει ένα όνομα: Ιωσήφ Στάλιν!


Για να μην τρελλαθούμε όμως εντελώς θα θυμήσω λίγο ποιος ήταν ο Στάλιν.

Ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ως το θάνατό του το 1953 οδήγησε τη χώρα του και τους τότε συμμάχους του β΄παγκοσμίου πολέμου στη νίκη, σταματώντας τους Ναζί στην επέλασή τους και μπαίνοντας θριαμβευτής στο Βερολίνο κατόπιν.

Σημαντικό νομίζω είναι να υπενθυμίσουμε ότι η Σοβ. Ένωση έδωσε στο β΄παγκόσμιο πόλεμο 17.000.000 νεκρούς.

Από κει και πέρα ο Στάλιν όντως ήταν ένας στυγνός ηγέτης. Όποιος ήταν αντίθετός του στη χώρα του, εξοριζόταν, στέλνονταν σε καταναγκαστικά έργα, ή φυλακιζόταν ή τον σκότωναν. Ο αριθμός όλων αυτών πραγματικά ανατριχιαστικός. Πάνω από 10.000.000 άνθρωποι, κατ'άλλους ίσως και περισσότεροι.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Ο Στάλιν ότι έκανε το έκανε στη χώρα του και όχι στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης δεν είναι μυστικό ότι εκκαθαρίσεις σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού έκαναν ουκ ολίγοι ηγέτες στην παγκόσμια ιστορία. Και ο "μεγάλος τιμονιέρης " Μάο Τσε Τούνγκ είναι μέσα σ'αυτούς.

Φυσικά δεν λείπουν οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι κ.α μέσα σ'αυτούς.

Ο Χίτλερ στράφηκε με πρωτοφανή αγριότητα εναντίον όλου του υπόλοιπου κόσμου πλην των φίλων του. Αυτά που έγιναν από τον Γερμανό δεν έγιναν πουθενά. Και φυσικά δεν ήταν ένα ξεκαθάρισμα εντός συνόρων!

Μπορεί για έναν αρκετά ευαίσθητο άνθρωπο αξία να έχει μόνο η ζωή αλλά όταν μιλάμε για ιστορία τα γεγονότα πρέπει να ξεχωρίζουν βασικές έννοιες μεταξύ τους.

Δεν επιχειρώ να δικαιολογήσω τα του Στάλιν με αυτές τις σκέψεις μου, όμως δεν μπορώ να τα εξισώσω, πολύ περισσότερο να θεωρήσω βαρύτερα από τα εγκλήματα του Χίτλερ.

Όσο για τους αξιοθρήνητους παπαγάλους δημοσιογράφους που μακάρι να'ξερα τί εξυπηρετούν τί να πω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: