ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΕΝΑΪ Ή ΟΝΤΙ ΤΣΕΝΙ;;


Οι περισσότεροι θα τον θυμάστε, ήταν το πρόσωπο της χρονιάς το 2001, όταν έπρεπε να κρατήσει την σημαία στην μαθητική παρέλαση.

Με αφορμή μια συνέντευξη στον "Ταχυδρομο" των ΝΕΩΝ το Σάββατο στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο*** θα'θελα να γράψω λίγες σκέψεις.

Ο νεαρός φοιτητής Ιατρικής πλέον Οδυσσέας Τσενάι δηλώνει πολίτης του κόσμου. Στην Αμερική (Πανεπιστήμιο Βοστώνης) όπου σπουδάζει, δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε την ιστορία με τη σημαία ούτε τα πανηγύρια που διοργανώνουμε με αφορμή διάφορα εθνικοπατριωτικά.
Επίσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι τουλάχιστον αστειότητες τα περί ίδρυσης κόμματος αλβανοφόνων όταν επιστρέψει, όπως έγραψαν "συνάδελφοι" bloggers. Βλέπετε η συκοφαντία ακόμη και όταν κάποιος λείπει πλέον είναι προνόμιο του λαού μας του "καθαρού"!

Από την άλλη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αίσχη τύπου Αμαλιάδας όπου οι Πακιστανοί στοιβάζονται σαν ζώα, αμοίβονται μαύρα 23 ευρώ το 12ωρο, και άλλα τέτοια.

Είμαστε αυτοί που φέρνουμε Αλβανούς στα χωράφια μας, και μετά τους "δίνουμε" στην αστυνομία για να γλυτώσουμε τα μεροκάματα.

Ο Οδυσσέας Τσενάι θα μπορούσε να είναι ένας πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν τον αφήσαμε όμως... Με πρώτο το Νομάρχη και τον Μητροπολίτη αρχίσαμε να λιθοβολούμε.

Ευτυχώς δεν καταφέραμε να τον κάνουμε να μας μισήσει. Αντιθέτως θεωρεί εαυτόν "Αλβανό από την Ελλάδα". Αύριο ένας άξιος ογκολόγος, μπορεί να μας κουράρει σε κάποιο νοσοκομείο της Αμερικής που θα καταφύγουμε για θεραπεία. Τότε είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας πειράζει καθόλου η εθνικότητα ή η θρησκεία του.

Αν μάθουμε να είμαστε πιο ανεκτικοί με το διαφορετικό ίσως καταφέρουμε να κρατάμε και εντός συνόρων άξιους ανθρώπους που θα προσφέρουν στην πατρίδα με όλες τις δυνάμεις τους. Γιατί πάνω από πατρίδες, θρησκείες και χρώματα είναι ο άνθρωπος.


*** δεν έχει σχέση με τον γνωστό δημοσιογράφο που λέει ειδήσεις στον alpha και παλιότερα στον ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια: