ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΕΙΡΑ... 18-10-2011 (1981)

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό βλέπω περίεργα όνειρα. Καμπάνες να σημαίνουν χαρμόσυνα, κόσμο αγκαλιασμένο στους δρόμους, σημαίες να κυματίζουν ξανά στα μπαλκόνια.

Σαν να ζω πίσω στο 1944 τότε που οι Έλληνες όλοι μαζί ενωμένοι έζησαν για αρκετές μέρες στο μεθύσι της νίκης και της απελευθέρωσης.

Το όνειρο δεν μοιάζει να είναι πολύ μακρινό, φαίνεται πως ζυγώνει η ώρα της πραγματοποίησής του.

Πρέπει όμως να δούμε ξανά τι ακολούθησε εκείνο το μήνα της απελευθέρωσης.

Γιατί οι λαοί που δεν ξέρουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Για όσους λοιπόν δεν θυμούνται καλά, την απελευθέρωση της χώρας το 1944 ακολούθησαν τα Δεκεμβριανά και ο αδελφοκτόνος εμφύλιος! Οι κατακτητές έφυγαν αλλά το μόνιμο σαράκι των Ελλήνων επανήλθε.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

Και σήμερα είναι τόσο λεπτό το σημείο που ζούμε. Οι φορομανείς κατακτητές θα φύγουν σίγουρα! Είναι βέβαιο, μαθηματικά.

Το βλέπω κάθε μέρα στα μάτια του συνταξιούχου, του νέου, του εργαζόμενου, της νοικοκυράς, του επιστήμονα, του ανέργου.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ φωνάζουν όλοι!

Ήρθε η ώρα τους! Μπορεί μάλιστα να ήρθε και το τέλος τους! Φυσικό και πολιτικό! Οι Τσαουσέσκου όλου του κόσμου, είχαν φρικτό τέλος! Κι όσο κι αν υπάρχουν ελικόπτερα έτοιμα δεν αποκλείω να υπάρχουν και φρουροί του λαού! Αυτά είναι λίγα από αυτά που κάθε μέρα μου μεταφέρουν γνωστοί και φίλοι!

Και ξέρετε κάτι; Μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα όλα αυτά, αλλά δεν αποκλείω τίποτα από ανθρώπους που πάλεψαν μια ζωή για την οικογένειά τους και τα βλέπουν όλα να γκρεμίζονται… Μανάδες και πατεράδες που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν γάλα για τα παιδιά τους!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 18 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!

Αυτοί οι αχρείοι που εξαθλιώνουν καθημερινά τόσους ανθρώπους, δεν θα αντέξουν. Ποτέ δεν άντεξαν στην Ελλάδα. Το μυρίζομαι παντού! Και ώ τραγική σύμπτωση! Σήμερα είναι 18 Οκτωβρίου. Πριν ακριβώς 30 χρόνια ένας Παπανδρέου «έφερε το λαό στην εξουσία». Σήμερα ένας Παπανδρέου θα φύγει από το λαό που ο πατέρας του «έφερε στην εξουσία»…

Ο εφιάλτης για μένα έρχεται μετά… Θα παραδειγματιστούν οι έλληνες από το 1944- 1949; Θα κάνουν πάλι τα ίδια τραγικά λάθη;

ΟΧΙ ΠΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ...

Φίλοι μου! Εσείς που μέρα με τη μέρα βιώνετε την εξαθλίωση! Θυμηθείτε ! Μόνο όλοι μαζί πάμε μπροστά σ’ αυτό τον τόπο! Να εναντιωνόμαστε σε απεργούς λόγω «δημοσίου συμφέροντος» είναι μέγα λάθος! Αλήθεια μήπως όλοι εμείς που κράζουμε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα για τα σκουπίδια που μας πνίγουν δεν είμαστε αυτοί που ΔΕΝ κρατήσαμε για 10 μέρες τα σκουπίδια στα μπαλκόνια μας, αλλά τα σωριάσαμε στους κάδους τους κοινούς αλλά και της ανακύκλωσης;

Τώρα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί με τους απεργούς!

Ακόμη κι αν κάποιοι από σας έχετε μικρές ενοχές γιατί κάποτε βάλατε ένα μικρό δαχτυλάκι σε κάποιο βάζο με μέλι που κάποτε σας πάσαραν έντεχνα κάποιοι, μην πτοείστε! Εκείνοι έκλεψαν το βάζο και την κυψέλη μαζί!!!

Δεν έχουμε λοιπόν τίποτα να χωρίσουμε με τον εργάτη του Δήμου, με τον ταξιτζή, τον οδηγό του λεωφορείου, το δημόσιο υπάλληλο! Μπορεί πολλές φορές στο παρελθόν να τους σιχτιρίσαμε για διάφορα! Ας τα διορθώσουμε αυτά ! Μπορούμε πλέον! Καταλάβαμε ότι οφείλουμε να χτίσουμε μια καινούργια Ελλάδα για τα παιδιά μας! Τα στραβά μας τα συνειδητοποιήσαμε! Το σάπιο σύστημα που κι εμείς συντρέξαμε με τον τρόπο του ο καθένας, τελείωσε!

Τώρα είναι η ώρα, μιας άλλης Ελλάδας σε νέες βάσεις! Χωρίς διχόνοια και αλληλοφαγώματα! Αυτά ωφελούν τους δυνάστες μας!

Καλή λευτεριά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: